Feng shui spavaća soba

Spavaća soba predstavlja najintimniji prostor u vašem domu. To je utočište ljubavi, mira i odmora. To je prostor u kojem se obnavlja ljudska energija i zbog toga možemo reći da je to jedan od najvažnijih, ako ne i najvažniji prostor u vašem domu.Feng shui spavaća soba puna je harmonije

Ako spavaću sobu uredimo po principu feng shuija, u obitelj možemo unijeti sklad koji će učiniti zdravim, punim energije, izvrsnim odnosima i zdravom količinom materijalnih dobara.

 U slučaju da ste u fazi planiranja svoje kuće, pokušajte smjestiti spavaću sobu što dalje od ulaznih vrata. Energija koja ulazi kroz ulazna vrata smiruje se tijekom prolaza kroz prostor, pa je najbolje spavaću sobu smjestiti što dalje od ulaznih vrata, jer će to energiju u spavaćoj sobi učiniti prilično mirnom i laganom.

Osnovna svrha svake spavaće sobe u osnovi je vrlo primarna - to je prostor u kojem se naše tijelo i um smiruju i odmaraju. Stoga je važno to uzeti u obzir prilikom odabira opreme, ukrasnih elemenata i posteljine. Spavaća soba treba biti normalne veličine, ne prevelika i ne premala.

Ambijent spavaće sobe je više na yin strani jer je spavaća soba dizajnirana za odmor i spavanje. Treba ukloniti sve potencijalno uznemirujuće energije. Pazite da je spavaća soba uredna, bez nepotrebnih komada namještaja, jer to uvelike smanjuje protok energije u sobi. Što god vam ne služi u spavaćoj sobi, neka brzo napusti sobu. Inače, energija u takvoj spavaćoj sobi bit će blokirana i stagnirat će.


Spavaća soba nije mjesto za televizor

Televizori i drugi uređaji generiraju elektromagnetsko zračenje koje šteti ljudima. Ako je ikako moguće, nemojte postavljati televizor u spavaću sobu. Ako još uvijek želite, isključite ga noću i stavite u ormar.


Odraz usnulog tijela

Nije dobro imati ogledalo nasuprot kreveta, jer odraz usnulog tijela jako ometa san. Kao rezultat, odnos između partnera može se prekinuti i može doći do bolesti. Ogledalo postavljeno nasuprot kreveta može dovesti treću osobu u vezu, a to može dovesti do prekida dva partnera.


Oblik spavaće sobe i položaj kreveta

Prema Feng Shuiju, oblik spavaće sobe trebao bi biti u obliku kvadrata ili pravokutnika. Na primjer, soba slovom L nije prikladna. Stvara kut koji nedostaje i protok energije je otežan. Vrata spavaće sobe uvijek bi trebala biti nasuprot kreveta da bi se vidjela osoba dok ulazi u sobu. Međutim, vrata ne bi trebala biti čista u podnožju kreveta. Krevet postavljen između vrata kupaonice i vrata spavaće sobe donosi peh i moguće bolesti.


Oblik i vrsta kreveta

Najprikladniji oblik kreveta je kvadratni ili pravokutni krevet. Neprikladni su oblici kreveta u krugu i vodeni kreveti. Potonji prilično remete energiju u spavaćoj sobi. Madrac na krevetu trebao bi biti u 1 komadu, ne preporučuje se imati 2 madraca u bračnom krevetu, što može dovesti do kolapsa veze ili do prekida odnosa. U tom slučaju spojite madrac na zajedničku plahtu ili sloj.Prisutnost vode se ne preporučuje

Akvariji, vodene slike i drugi predmeti s vodom ne pripadaju spavaćoj sobi. Naime, prisutnost vode u spavaćoj sobi može prouzročiti provalu ili financijski gubitak.


Slike

U snu imajte samo slike koje su sve preplavljene pozitivnim osjećajima. Ako ste na slikama, važno je da ste nasmijani na slici. Izvrstan izbor slike u spavaćoj sobi može biti vaša slika s vjenčanja.


Boje u spavaćoj sobi

Jake boje nemaju što tražiti u spavaćoj sobi. Nikako se nemojte odlučiti za crne zidove jer su previše jin, a također ne i za crvene jer je previše yang. Koristite pastelne, nježne, zemljane boje. Crvenu ili ružičastu možete koristiti za ukras jer potiču strast među partnerima i povećavaju osjećaj ljubavi.


Biljke i cvijeće u spavaćoj sobi

Biljke i cvijeće u spavaćim sobama samca potiskuju energiju sreće u romantičnim stvarima. Parovi, međutim, cvijeće i biljke u spavaćoj sobi uzrokuju nesuglasice, a može se dogoditi i nevjera.Svjetla u spavaćoj sobi

Prema Feng Shuiju, poželjno je da se noćne svjetiljke postave s obje strane kreveta, što stvara ugodno i nježno ambijentalno svjetlo. Ni na koji način ne želim reći da majci preporučujem neaktivnost. To može prekinuti sklad i mir u vašoj spavaćoj sobi.Veljača je pred vratima

Naziv "veljača" potječe od latinske riječi "febres", što bi trebalo značiti groznica. Zato je veljača idealan mjesec da zavirite u spavaću sobu i osvježite je tako što ćete je obnoviti malim komadom namještaja, novom posteljinom ili jednostavno dodati novo noćno svjetlo na noćni ormarić. Mogućnosti su bezbrojne. Iznad svega, vrijeme je za Valentinovo da osvježite energiju u spavaćoj sobi. Prema drevnim pričama, mjesec veljača posvećen je plodnosti, slavi erotičnost i ljubav u čast rimske božice Junone.


Prijavite se za raniji pristup rasprodaji za Valentinovo

You have successfully subscribed!
This email has been registered
ico-collapse
0
Zadnje pogledano
ic-cross-line-top
Top
ic-expand
ic-cross-line-top